Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

YILBAŞI TEHLİKESİ” KONULU KONFERANS VERİLDİ

 YILBAŞI TEHLİKESİ” KONULU KONFERANS VERİLDİ

Maârif Derneği tarafından Belediye Düğün salonunda düzenlenen Yılbaşı Tehlikesi” konulu konferans Terme halkından büyük ilgi gördü.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Terme Maârif Derneği Onursal Başkanı Mahmut Efendi Hz. Terme vekili Murad Demirel Hoca’nın yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti.
Murat Demirel konuşmasında, “Ehli sünnet alimlerimizi bu programda olduğu gibi daha nice programlarda Terme halkıyla buluşturma gayreti içinde olacağız. Halkımızın programa bu kadar büyük ilgi göstermesi çok güzel. Ayrıca salonda yer olmadığı için salondan ayrılanlar oldu. Bu tür programlar için büyük konferans salonları olursa tüm halkımıza hitap ederiz.”dedi.

Müceddin Mahmut Efendi Hz yetiştirdiği talebelerinden İlahiyatçı, Fıkıhçı, yazar Mehmet Talu Hoca ise yaptığı konuşmasında, “Yılbaşı adı altında yapılan eğlencelerin ve kutlamaların dini değerlerimizde örflerimizde kesinlikle yeri yoktur. Yılbaşı gecesi düzenlenen eğlenceleri bir Hristiyan geleneğidir. O gece yapılan her eğlence onlara benzemektir. Yılbaşı biz müslümanlar için milletler arası bir takvim başlangıcı olmaktan başka bir değeri yoktur. Müslümanların yılbaşı tarihi hicri yılbaşı olan 1 Muharrem’dir.

Dualarla kapanışı yapılan programda vatandaşlar, dini etkinliklerin devamlılığını beklediklerini ifade ettiler.
Program öncesi ilçemizde bulunan birçok işyerini ziyaret eden hoca efendiler, ziyaretlerinde meyhane, kahvehane ayrımı yapmadan tüm esnafını ziyaret ederek yılbaşı kutlamamaları konusunda vatandaşı bilgilendirdi.
Programa Kaymakam İlyas Gün, Müftü Recep Apaydın, hoca efendiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.